Wednesday, April 1, 2009

Virus April Fool...

"Conficker" ni la lawak April fool paling bangsat dalam arena ICT. Bukan setakat melawak tapi memusnahkan org lain. Menimbulkan kegusaran pengguna2 komputer di seluruh dunia. Tapi apa2 pun virus ni adalah 'sumber rezeki' kepada mereka 'yg berkenaan'. Sapa tu...? Tah ler sapa...

Tapi ada pula pihak yg 'baik hati' nak bagi penyelesaian free... konon2nya macam khidmat masyarakat la tu... "Berbakti Kepada Dunia".

Padahal, ada virus disebalik udang...
**Toilet kat rumah sendiri pun kena bayar, RM8 sebulan. Ni nak bagi free... baik hati sgt la tu...

3 comments:

MIZZOU said...

relaks la bang....sekali-sekala terkena jugak

~~ciklinn~~ said...

yup mmg betull punn diorg buat virus sbb diorg ada ubat itu da...... arghh meh kita hempukk diorg ramai2... hehehhe

cengko said...

mizzou, tgh rileks ni... hehee

ciklinn, itu bisnes dorang la tu.. jom kita hempuk ramai2...