Wednesday, April 15, 2009

Citer Akademi Polis

Cengko dok nengok citer "Akademi Polis" kat TV9 ni haaa...

Ada ka patut, pelatih Pulapol dalam 4.. 5 org yg baru turun dari mendaki Gunung Datuk kat Rembau nun dgn memapah sorang rakan yg terseliuh slps terjatuh semasa menuruni gunung... dgn bajunya yg putih BERSIH... tiada PELUH, seluar tiada KOTORAN siap baju tucked in lagi... kasut putih MELEPAK...!!! Tapak kasut pun tiada kesan tanah...

Tak logik... tak logik...

19 comments:

joegrimjow said...

agak tak logik

CAHAYA said...

dah nama pun cerita. kasi la chance. haha. :P

cengko said...

joe, mmg xlogik...

cahaya, nak kasi chance kat cerita pun kena logik gak... apa2 pun just cerita. kita amik pengajaran/moral dr cerita tsbt.

Ma'am_Chelsea said...

Agaknye smpat tukar baju & kasut sblm smpai kaki gunung kot...

Kuanggg3x...~

eZa said...

smlm 'ter'tgk cite nih. tah hape2 tah. same je la gerak khas dan seangkatan dgn nye. mmg x logik! ehhehe :P

sy antiyusofhaslam. hahahaha :P

cengko said...

ma'am, kuang3...

eza, just tgk utk hiburan je...

Hidemichi said...

director jenis malas nak pikir banyak2!

cengko said...

hidemichi, malas pikir byk tp nak duit byk...

asis said...

crite tu mmg ntah pape

m[i]era said...

a'ah betul tu..

x logik langsung..

sape pengarah tuh..??

ish3..

kehkehkeh

cengko said...

asis, mmg tah hape2... just utk suka2 boleh la.

miera, tah ler sapa. citer pon tgk gitu2 jer. ish3...

Fendy said...

leceh. kalau koto nnti kene basuh plak baju tu

cengko said...

fendy, nak berlakon kena la berkorban...

Saddiq Raffali said...

Kebanyakan syot yang diambil adalah dari latihan sebenar para pelatih akademi polis. Memanjat gunung batu memang pelatih takkan comot dan kotor dan tidaklah seperti Cengko sangkakan.Saya sendiri dah panjat Gunung Datuk. Apa kata saudara cuba panjat sendiri pakai seluar dan baju putih. Turun nanti gerenti macam iklan sabun FAB. Mungkin secara kebetulan saudara Cengko meneliti cerita Akademi Polis TV9 atau saudara cengko salah seorang peminat setianya :) Teruskan menonton Akademi Polis di TV9 Setiap Rabu jam 9.30 malam.

cengko said...

saddiq, gunung batu? sya dh pnjat gunung datuk tu. comot semacam. mmg la kat atas tu batu, tp on de way sume tanah. takkan tapak kasut pun xde kesan tanah & badan xberpeluh.

sya xde la layan sgt pon. kalau xde citer lain br tgk.

apa2 pun just cerita, kan...

hehee...

Siti Di Alam Fantasi said...

yahahahhhaaa...nm pun pulapol...kasut kena r kilat..bj kn la segak...x kira di mn jua anda berada..hahahaha...

Shahriza Mahmud said...

Salam,
Banyak pantang larangnya kalau shooting citer polis ni. Pergerakan sentiasa diawasi. Orang atas, orang kuat polis sentiasa ikut untuk pantau. Dia akan tegur ikut garis panduan kepolisian. Memang payah jumpa pelatih yang comot, kecuali sewaktu latihan terjun dalam lumpur lah.. ;)

cengko said...

tapi kalo tapak kasut mcm amik kat atas rak kedai, amacam kak?

heheee...

cengko said...

siti, kasut 'sport shoe' nk kilat camana?