Sunday, March 1, 2009

Dalam stadium Shah Alam

Malam tadi aku gi tengok bola. Klate lawan Selangor, kesudahan Klate tewas 0-3. Perlawanan yg penuh dgn insiden baling-membaling objek: botol air, kerusi stadium, batang bendera, mercun (nasib xde C4). Pergaduhan antara penyokong ada juga berlaku, tapi FRU, polis & RELA dapat mengawal keadaan.

Hm, kalah pun kalah la, janji cengko dapat bawa family tengok bola 'live' kat dalam stadium terutamanya Akmal yg xpernah masuk stadium. Bukan main semangat dia - bersorak, melalak, menyanyi, bergalak - complete pakej dalam stadium. Seat kitorg pula dekat dgn geng2 gendang sorak. Sampai suara pun dah nak hilang dah (cengko pun apa kurangnya...).

Cerita 1
Cerita 2
Penyokong fanatik Kelantan

** Syabas Abe Halim kito... terbe sokmo

2 comments:

MyBeautifulLife said...

Kenapa saya tengok muka akmal dah mamcam muka Pak Su Din???

cengko said...

hahaa.. stendet la tu... muka anak iras datuk... muka datuk iras nenek tiri.. muka mak iras biras... hehehe