Monday, May 4, 2009

Cuti... jalan2

Cuti 3 hari (1, 2 dan 3 Mei 2009), cengko & family pun gi jln2 cam org lain gak. Takkan nak dok terperap kat rumah je, nanti otak 'beku', heheee.

Bagan Lalang, Sepang
Jumaat, ke Pantai Bagan Lalang, Sepang nun dgn member lama se'UiTM' & family dia. Gambar xde coz' tertinggal kamera kat rumah. Dah nak sampai baru teringat kamera atas meja. Xpe la. Lagi pun gambar kat B.Lalang dah byk dah. Tp terasa rugi gak le, coz' xde gambar utk kali ni. Lepas B.Lalang, kitorg terus ke Nilai 3, coz member teringin nak pegi sana, dio xtahu nak pegi sana, 1st time la... bawak je diorg pegi sana. Cengko pun tumpang sekali la, abis gak modal kat sana.

Melaka
Sabtu lak cengko & family ke Melaka, saja jenjalan sana coz' akmal nak sgt naik 'Eye On Malaysia'. Tido kat Melaka semalam, balik petang Ahad. Sempat juga la pegi makan ikan bakar kat Umbai, ronda2 Jonker Walk, pusing2 Banda Hilir, window shopping di Dataran Pahlawan, Mahkota Parade dll.
















































22 comments:

HazlisaNoor said...

tak bawak teli tubies tu balik ker..

cengko said...

ija, xleh nak bawak masuk keta dia lari... heheee

asis said...

wah..teletubbies

m[i]era said...

eh??teletubis...

ngee...

best nyer dpt d jln2..

huhu

MIZZOU said...

jalan sakan nampak...awal bulan baru dapat gaji takpe le....kalau tengah bulan rasanya duduk rumah aje!!!

Myza Pesona said...

Salam. Wah, gi jalan2 ye! tak jam ke kat Melaka? Myza dok kt umah je, tak nak bersesak2 di highway!

eZa said...

x jmpe lillian ke kt bandar hilir tuh? hehehe

bile la agaknye nk smpai mlake.. teringin jgk nih ;)

cengko said...

asis, badut pon ramai gak...

miera, mmg best tp penat ler sket...

mizzou, tu dah stendet dah tu. kalo hjung bln mmg dok umah je la. paling2 tidak pegi yg dekat2 dgn rumah je la...

myza, xjem punn... org xbrapa ramai. hiway ppon cam biasa jer...

eza, xjumpa pun. dia pegi jg ke?

liza said...

patut le otak aku "beku" sbb aku dok lepak rumah je cuti 3 hr tu...hehehe...

wehhh...x naik menara taming sari ke? anak2 aku lg enjoy naik taming sari tu dr EOM.

HAFIZ said...

uish bejalan sakan cengko....cuti-cuti malaysia btul dio....
ikan bakar kat umbai meme terbaik la....huhu

MyBeautifulLife said...

wah..syok le jalan2...dah lama saya tak ke melaka...teringat ikan bakar...nyumm...nyumm....

HAFIZ said...

mybeautifullife....ikan bakar kat mlaka memang terbaik....memang sodap...huhu....

cengko saya da sent emel kat mel cengko....x dapat ag serial no ni...huhu

filanastasia said...

cengko : wah.. cemburunya nengok cengko jenjalan.. kiter time cuti yg panjang dan bz.. time tuh ler kena keja.. huhuhuhuh

cengko said...

liza, kena gi jln2 bari otak 'cair' sket... hahaaa. taming sari naik dah ari tu, yg pegi sblum ni. EOM tu baru 1st time.

mai, ajak ler cik abg tu pegi sana. kos kecik jer drpd obersea/obercountry.

hafiz, nak cuti2 obersea xleh. bajet besar sgt. ikan bakar mmg best kat umbai...

** tengok email

filanastasia, kalo dah keje nak buat camana. nnti time cuti, jln abis2an... heeheee

MyBeautifulLife said...

cengko,
masalahnya dgn cik abg saya sebab melaka/jb tu tiap2 minggu dia turun..jadi bila saya ajak dia kata dah boring la..jd dia lg suka pg tempat yg dia jrg pegi....nak buat camno...

hafiz,
saya sanggup turun dari kl semata2 nak mkn malam kat umbai, pastu balik kl semula...hehe....

HAFIZ said...

uish smangat tu sanggup trun dr kl....aritu masa keje mlaka sebule skali tu pegi la make situ....jd ketagih plop, haha....

cengko thanks 4 serial no tu....balik nnt nop tra la....

cengko said...

mai, kalau dia kata dah biasa pegi. pujuk ler dia... katakan mmg dia dah biasa, tp org lain xbiasa lagi...

hafiz, ikan bakar kat umbai mmg sedap dprd tjg harapan la...

okies... tyr la buleh guna @ x. biasanya kawe pakai patch tu jas... kopom bules...

HAFIZ said...

tanjung harapan x pernah pegi lagi la....lain hari mungkin...

cengko x reti la, mace keno bayar jah....keno daftar hok premium br bleh dwld ko???

Lill said...

aikss..cengko nko pun gi melaka ke? tak jmp pulak ehh...hehehhe...

cengko said...

hafiz, tjg harapan tu kena pegi. boleh la tahan, tp best umbai lagi.

xpayah bayar la. cari kat mana site yg BITDEFENDER TOTAL SECURITY 2009. download kat mana2 site (try tengok site bitdefender.com), install cam biasa. pastu run la patch tu... pas tu okey dah. yg kawe punya installer ni besar gedabak sgt. nak upload lmbt giler... nnti kawe usahakan. klu okey kwn email. bereh...


lill, ya la, xjumpa pon... stay kat mana? saya pegi pagi sabtu balik ptg ahad.

Lill said...

alalalala...sy pi jumaat tghri blik ahad tghri, stay kt a famosa resort...nko pi umbai jgk eh? aku pi mlm ahad tu alamak! service lembap nyer...frust la! tp makan tetap makan heheheh...

cengko said...

oo.. 3d2n la ni yaa... aku dok kat hotel bajet jer... kiro ok la. dulu pon penah dok ctu.

ha la umbai, mlm ahad tu gak la. sampai sana dlm kul 6.30. pusing2 kedai, makan... dlm kul 8.30++ mlm baru beransur balik. mmg lmbt sket service dia, tp makan best...