Saturday, May 9, 2009

Akmal test darah

Rabu (07/05/2009), cengko & wife amik cotee segera (EL la tu...) bawa akmal ke Klinik Kesihatan Putrajaya coz' dah 4 hari berturut2 demam lom baik2... dah la sblm gi jln2 Melaka dah demam dah.

Risau gak coz' sblm ni dah ada kes denggi kat area taman cengko tu. Smlm (08/05/2009) pon org dr bhgn kesihatan hospital kat Banting dtg buat fogging nyamuk, ada kes denggi lagi.

Alhamdulillah, result test darah - negative denggi.

Akmal lak masa nak amik darah bukannya takut pun, siap dok tenung2 lagi jarum yg nurse cocok nak amik darah. Nurse tu bitau, kalau takut, pejam mata @ toleh ke lain. Hm, tidaknya dia... tengok dari mula sampai siap... bagus2...

7 comments:

TiNiE said...

wah...
lasak..
cengko da junior...
good boy!!

Myza Pesona said...

Sekarang ni cuaca tak menentu!So,macam2 penyakit datang! Alhamdulilah bukan denggi, mungkin viral fever je kot!

cIk JanNah said...

wah bgus nye si comel nie x tkt ngn jarum!

Siti Di Alam Fantasi said...

dasat!!! anak lelaki la katakan...

cengko said...

tinie, masa cabut gigi dulu pun rilek jer...

myza, yap demam biasa saja. risau gak takut denggi.

jannah, nurse tu cakap, yg pakcik sblm akmal tu kata mmg ngeri tgk jarum... heheee...

siti, mmg rock laa...

HAFIZ said...

aedes mengganas sekarang ni....
mintak dijauhkan....ada demam2 baik p wat blood test....

cengko said...

hafiz, yap btul tu. kat kwsn taman ni dah 2 org kena denggi.