Tuesday, February 3, 2009

PSu Din masuk wad

:: Cerita 29/01/2009 ::

Tergesa-gesa balik KL coz' adik cengko kena tahan kat wad di Pusat Rawatan Islam Az-Zahrah, B.B Bangi.









Kat Hentian Rehat Genting Sempah, Pahang

Memula tu dia dah rasa sakit masa keje out-station kat Seksyen 28, S.Alam nu. Dia gagahkan diri bawa van company balik ke opis dia di BB Bangi & wife dia gi jemput kat opis, terus bawa ke Pusat Perubatan Islam Az-Zahrah di B.B Bangi. Doktor buat pre-test check & suspek appendiks. Aiyohh...! Kena tahan kat wad satu malam. Siap masuk air 4 botol & penginapan 2 hari 1 mlm kat wad. Dari Az-Zahrah kena bawa pula ke Kajang Specialist Centre, utk conform sama ada betul @ tidak yg dia kena appendiks. Masa naik ambulan Az-Zahrah tu, adik cengko muntah darah sket. Ntah la apa yg xkena, sian dia, sedih cengko. Hope xde apa2 la. Kat KSC, kena buat x-ray nak tahu sama ada betul appendiks @ apa2 penyebab yg sebenarnya. Kena tunggu lagi... adoi.

Dalam pukul 12.40 p.m, x-ray & laporan siap. Petugas bhgn x-ray kata secara kasarnya, buah pinggang adik cengko bengkak. Tu yg sakit tang perut & pinggang tu, xboleh nak sentuh. Kemudian, terus ikut ambulan ke Az-Zahrah balik. Kena tunggu doktor bagi keputusan, utk langkah seterusnya.

Tunggu sambil tengok tv la jawabnya. Ntah pukul berapa kena tunggu doktor siapkan laporan. Tunggu jelaaa... ni pun dah pukul 2.35 p.m.

2.40 p.m, doktor dtg, SAHKAN ada sebiji batu dlm pundi kencing adik cengko - Batu Karang.




























4 comments:

eZa said...

x bleh lupe ms hubby kene batu karang. aduss! panic gue. bleh plak dia kate lg sakit dr bsalin. aik?! bile mase pulak dia rs sakit bsalin??? ehehhe :P tp tgk dia terguling2 tahan sakit mmg betul la sakit betul tuh.. ermmm

cengko said...

hm, tu la. mmg rasa sakit sesgt la tu. nk sentuh pinggang dia pon xbleh, sakit katanya. jumaat 6/2/09 ni, nak buat rawatan laser kat HUKM. dah buat appointment dah ari tu. hopefully pasni ok la tu...

puteri bulan said...

Dr Fadzillah Kamsah kater, tuk elakkan kena batu karang nih, jgn buang air kecil berdiri...pastu berdehem 3 kali...

cengko said...

oh, ye ke? sambil berlari boleh ke... hahahaaa...