Saturday, February 21, 2009

Kereta dah balik

Hm... selepas 4 hari baru kereta cengko yg eksiden ari tu boleh balik rumah. Tu pon abg bengkel tu dah call minta ambil kereta, dah siap katanya. Tapi pak aji tu cuma masukkan duit RM200 je... mana cukup, sedangkan kos repair RM450. Pak aji tu memula janji (janji seorang HAJI tu...) nak bayar pagi Khamis, kemudian tunda petang Khamis, pas tu pagi Jumaat, pas tu petang pulak dah. Last sekali kata nak masukkan sebelum pukul 11.00 a.m hari Sabtu (pagi tadi la...).

Berangan cengko nak amik kereta, sian wife gi keje awal2 pagi (sampai opis dia bantai tido balik...)

Tup2 cek Mebentuyup, kot2 dah masuk, tapi YILLEK!!! Call pak aji tu, dia kata nak masukkan senin depan pulak. APA NI...!!!

Nasib ada ikhtiar lain...

Nanti ko haji weh...!!! Cengko bagi last can sampai pukul 2.00 p.m senin ni (2.01 pm pun XBOLEH!!). Lepas dateline & timeline tu, report di Puchong Jaya akan BERJALAN. Biar padan muko ekau...

Haji pun haji la... kalau betul2 haji, takkan janji pun xleh tunaikan. Kalau tak boleh berjanji, jangan buat janji. Masa memula hari tu, cakap ada banyak bengkel sendiri (siap masuk MOTOR TRADER tu... ye ke?), buat katering lagi, kat area lembah kelang ada banyak cawangan (pergh...!!!).

Tapi RM450 yg cengko minta... cengko dah jadi macam ceti dah...(kain sarung ada, payung HITAM tak ada la). Nasib cengko xpegi rumah dia, simbah cat merah. Eh, dah jadi ah long ke cengko ni? Hehehee...

(Weh, kat mana eh rumah pak aji tu...? Ada sapa tau dak?)

3 comments:

eZa said...

ehhehe sy ade payung itam... meh la amik.. hehehe ;)

puteri bulan said...

tp tuh payung panjang, ceti payung lipat 2...
uish...ganaz gak cengko nih eh...atutnyer...

cengko said...

eza, xnak payung itam, nak payung pree... heheee

ann, xde ganas mana ponn...