Wednesday, February 4, 2009

Ngail depan rumah

Ahad (01/02/2009) pagi aku balik BSP, wife cengko nak kemas2 rumah, settle semua apa yg outstanding. Esok dah stat keje dah, kang yg outstanding makin bertambah, naya.

Petangnya, adik cengko kata dok kat IOI Mall, Puchong kata nak dtg rumah, mak ayah cengko nak dtg. Meh la... boleh mancing depan rumah cengko, guna batang salak (cara tradisional kat kampung ni...), pakai pelampung, best woo.









Mak cengko

4 comments:

liza said...

x penah aku tgk tmpt ngail yg best mcm tmpt ko nih...hahaha...

ikan apa ada dlm tu? berudu je yg byk kot...

~liza BSP~

cengko said...

nak join meh laa. depan rumah je, siap sofa lagi tu, mancing ala org kaya.

ops! berudu xdak eh. kat dlm kolam tu ada ikan siakap, tenggiri, kembung, selar... kalo kena dgn umpannya ikan duyung boleh naik tuuu... heheee

MyBeautifulLife said...

biar betul...???!bukan tu nama2 ikan air masin ker? mcm mana blh sesat kat sana nun?

cengko said...

haaa... tu la speselnya kolam kat depan rumah saya ni. nak try, meh la...