Thursday, February 5, 2009

Eh! Awak staf baru eh...

Pagi tadi bhgn admin call kata ada virus kat PC (dr pen-drive org lain), minta suruh clearkan virus tu takut 'berjangkit' kat PC lain. Pegi la dgn hayunan langkah kiri.

Baru jer cengko dok kat PC (seminit pun xsampai), dia terus tanya;

"Dah siap ke?"
"Baru jer duduk, nak check dulu..."
"Lama ke?"
"Boley la... kena check dulu, scan. Kalo ada virus baru kena clear"
"Hm... ingatkan sekejap"

Ingat cengko doktor ke. Doktor pun kalo ada org sakit kena check dulu sakit apa... tang mana, bukan main injek ubat jer. Kang yg demam injek ubat sawan... tak ke meroyan pesakit tu.

Datang sorang lagi geng dia;

"Eh! awak ni org baru kat sini eh? Bhgn ICT eh?", kedu jap cengko.
Dlm hati cengko, "Apa punya org la dia ni, cengko dah nak pencen dah dok sini, baru tanya org baru ke lama".
"Xde la, dah lama dah dok sini kat ICT, adalah dlm 2 tahun lebih2..."
"Xpenah nampak awak la..."
"Ya lah, saya je yg nampak org, org mana nampak saya. Saya nampak awak dari saya mula2 masuk sini lagi... ok la, PC tengah scan lagi tu, nanti saya dtg karang la... nak buat keje boleh, tapi jgn tutup yg tengah scan tu..."

Cengko blah...

4 comments:

MyBeautifulLife said...

hehee...tu la awak duduk dpn pc dok YM jer...hehee...

cengko said...

tp takkan dah nak masuk 3 tahun dok sini org xnmpak... lain la kalo org tu rabun/buta

puteri bulan said...

alah..jgnla mrajok...hehehe...takper..ann nampak...

cengko said...

xde merajuk pun. geng ict mmg la nmpak, org lain yg malas nak nmpk. padahal kita hari2 nmpk dorang