Monday, October 5, 2009

Kena rembat lagi...!!!

Petang semalam (Ahad, 4/10/09) lebih kurang pukul 3.20pm onde way nak open house rumah kawan wife @Aman Putra keta cengko kena sondol lagi kat belakang kat traffic light.

Situkang sondol - mamat cina yg drive proton putra kelabu, WGA3090. Dlm kereta dia penuh dgn sarang burung, pegi memikat burung kat mana tah. Dia explain kat cengko - dah masuk gear bila lampu hijau, nak amik brg jatuh kat lantai keta, terlepas klac. Degang...!

DAM...!!! Tersentap gak la kitorg kt dlm keta. Akmal siap mengigil, terkejut. Biasanya cengko automatik akan 'berhangin' satu badan sampai muka naik merah (w/pun cengko gelap... hehee) tp ni kool jer keluar keta nengok tang rabak tu... xde nak marah apa pon. Mungkin niat nak gi beraya rumah member2 kot... kool of de' cengko... lagi pun cina tu kata suh bawak kat bengkel dia kat area2 situ gak esok pagi dlm kul 10 (Ann, esok cengko EL ye... sori). Dia akan repair semuanya. Kalo dah bertanggungjawab camni, cengko lagi la sejuk hati. Tapi awas!!! Kalau dia nak 'main'kan cengko... siapla, jadi cam kes pak aji dulu tu...
Bumper blkg pecah & rabak

Keta mamat cina tu, ni kat depan bengkel dia

Bonet xboleh nak tutup, frame tertolak ke dlm

# Cuti 'raya' lagi la nmpknya hari senin...

11 comments:

eZa said...

tu kan cengko... maknenye... nak kene tukar kete baru dah tuh. asik org 'cium' je eh? hehehe ;)

EL? Alasan! hahaha :P

cengko said...

eza,
bukan kata awk je yg kata gitu...cengko & wife dah cakap dah masa lepas kena tu.. sampaikan dlm pjnlan balik umah pon dok kate gitu lagi... ni pon dia dok merungut lagi...

"nak yg lain la tu... grand livina warna oren ke"

cengko said...

eza,
kalo nak tolong repair boley saja saya pegi keje hari ni. cuti dah tinggal 7 hr je lagi...

pucuk dicita bonet mendatang...

hahahaa...

gadiselatan said...

ok...EL mu diterima pokcik...amboi..skali die tukar..grand livina tuh..byk sgt tmpt koong nnti...kenela ann tumpang...hehehe

cengko said...

ann,
tiriimaa kasiii. mau tumpang kaloo, itu rumaaa BSP beli sini mariii... mau pigi kherjaa sayaaa belakeeng duduoo, ann sana duupan derebaaa...

aacahhh...!

+akufobia+ said...

kau cool,yang lain pun cool sama.nanana.tapi kalau kau cool,lain hot,sabar je.tu dugaan namanya.

HazlisaNoor said...

betul tu eza, org kata kalau dah tiga kali kena tu baik tukar ajer..

cengko said...

ija,
sblm ni asyik dok cakap pasal 'yg lain' saja. tu yg asyik dok 'kena cium' je tu.

betul2 nak yg baru tu kot... hehee...

MIZZOU said...

kalau nak pakai grand livina kena tambah askar lagi...baru kena!!!

cengko said...

en.hisham,
sedang... heheee...

piNky LuCiA said...

amboi3.. asik kena cium.. kiss.. cabul je ni.. tukar laa yg baru.. hehehe

setuju ngn wife cengko... hihihi