Tuesday, June 8, 2010

Awek Cengko Eksiden @ Putra Heights

Kejadian berlaku pada 3 Jun 2010, lebih kurang pukul 1.04 pm, masa wife Cengko nak gi lunch dgn kawan satu opis dia kat Alam Megah, Seksyen 28, S.Alam. Kawan dia yang drive kereta. Eksiden berlaku di persimpangan trafic light yang rosak, semua lampu T/L tak menyala. Dia dari arah Giant Putra Heights terus menghala ke Seksyen 10, Putra Heights. Kereta 'lawannya' kereta P.Iswara dari arah kanan ke kiri. Sampai T/L... GEDEBANG..!!!

Wife Cengko luka agak teruk kat dahi. Lebam-lebam kat tengkuk, lengan, paha (agak teruk), lutut dan jari tangan. Kereta boleh tahan juga la... Kereta rosak Cengko tak kisah sangat, janji wife selamat. Alhamdulillah, syukur...
1 - Kereta di tempat kejadian
2,3,4,5 - Kereta @ bengkel

1 - Wife Cengko cedera
2 - Cermin mata, masih ada kesan darah
3 - Trafic light tempat kejadian

Lepas tukar dressing kat SJMC, 06/06/2010


# Ada yang suruh tukar keta baru. Kalo nak kongsi bayar, Cengko on jer...

6 comments:

eZa said...

kereta boleh beli lain, nyawa? takde ganti. alhamdulillah nothing serious kan. have a speedy recovery mrs cengko! :)

MIZZOU said...

teruk jugak kete tu....takpe insuran boleh cover

cengko said...

eza,
yup, keta byk lagi yg dok tgh buat kat kilang. rabu, 9/6/2010 sekali lagi ke SJMC tukar dressing...


en hisham,
nasib ada insurans... duit boleh cari.. nyawa xdak ganti dah...

HazlisaNoor said...

naper kawan dia plak yg drive ek..

piNky LuCiA said...

alhamdullillah, syukur selamat..

cengko said...

ieja,
alah biasa la tu, kdg2 org tolong bawa keta. kdg2 kita tolngo bawa keta kawan...

pinky,
alhamdulillah...