Thursday, December 10, 2009

Beli pakaian sekolah@Mydin

Ahad (06/12/2009), lepas Zohor, cengko ke Mydin USJ. Beli pakaian sekolah rendah & agama Akmal. Ramai betul org kat Mydin tu. Al-maklum la sekolah dah hampir tiba.

Baju sekolah rendah - 2 pasang
Baju sekolah agama - 2 pasang
Songkok - 1
Kasut - 2 pasang
Stokin - 3 pasang
Tali pinggang - 1
Beg sekolah Agama - 1
Alatulis

Masa nak balik, ada staff MydinFM tahan cengko, minta masuk permainan/pertandingan yg mereka buat. Alang2 xde apa2 hal, masuk je la dgn Akmal. Permainan anak dgn ayah/ibu. Mainnya; anak cari brg tersembunyi atas kenderaan pikap MydinFM. Bila dah jumpa bagi kat ayah/ibu & lari ke satu point. Pakai 'sandwich man' & lari semula ke deejay, teriak "MYDINNNN...!!!". Siapa sampai dulu, dia la menang. Agak2 dah tau sapa yg menang ya...

# Ada lagi yg tertinggal nak beli tu, yuran belum lagi...

10 comments:

eZa said...

wahhh! dapat hadiah pe tuh? ;)

cengko said...

eza,
hadiahnya - megi rusky 1 bungkus, pencuci pinggan kecik 1, sos cili kimball 1& apa tah 1 brg lagi...

MIZZOU said...

laaa....ingat kan Maidin nok bagi shopping free setahun....tak berbalo la hadihanye!!!

mazni_azis said...

sape yang menang

HazlisaNoor said...

samer ler kita dah nak kena beli brg anak sekolah..

gadiselatan said...

maz...sapelg yg menang klu tak yang pegang beg mydin tuh..tol tak pokcik...

Myza Pesona said...

Tu baru shopping untuk sorang anak! Kalau utk 3 org anak, kiralah sendiri! Belum masuk yuran sekolah agama, buku sekolah agama, yuran sekolah kebangsaan! Kena pandai budget la!

cengko said...

en hisham,
kalo nk hadiah grand2, nak masuk pertandingan bayar le rm100 ke... RM1k ke... heheehee

mazni,
agak2 sapa yg menang yea...

ieja,
pengalaman pertama katakan...

ann,
tah betul tah tidak... hehee

myza,
tu la pasal... byk kena pakai duit wooo...

Andi Natalia binti Bongkasa said...

haha.. ingat waktu kecik-kecik shopping tahun baru... satu orang nak dua pasang baju, dua pasang kasut, dua pasang tudung dan dua pasang segala-galanya.. kalau enam orang anak yang semuanya perempuan, agak-agak apalah perasaan ayah saya..? hahaha...

cengko said...

natalia,
sepasang mana cukup kan. takkan hari ni pakai, balik sekolah terus basuh, bila dah kering kena iron lak. sebulan pakai mau koyak-rabak baju tu...