Tuesday, January 13, 2009

Tukar tempat : 14" >> 29"

Tengok kaler tv 29" tu, macam mata

Cengko amik TV Telestar 29" yg dok terperap kat bawah tangga rumah, nak tukar dengan TV Toyomi 14" yg ada kat ruang tamu. Yang 29" tu rosak kaler, jadi macam 'mata', gantikan dengan 14" yg ada dlm master bedroom. Yang 14" pula kecik nak tengok, rasa xpuas.

Kecik2 pun dekat setahun juga la dok nengok. Tetiba jer petang tadi teringin nak 'on'kan yg 29". Jadi, untuk tidak menyakitkan mata nengok kaler yg rosak tu, cengko jadikan 29" tu tv hitam putih. Okey sikit kaler dia.

Lagi pun 29" tu free je, hadiah beli rumah dulu... siap voucher Giant RM300. Ok apa...

2 comments:

puteri bulan said...

oklah klu tv free rosak...tak terasa sgt.tv ann 21" rosak...tgh tgk sedap2 tiber2 jerk padam...senyap je...tak tau sebab pe...nih tah bile la nak gi anta kedai. nasib baik tv tuh kt dlm blk je. skrg terpaksa tgk tv kt ruang tamu 29" tu. tak leh tgk smbil landing atas katil...huhuhu...

cengko said...

tu la... xde rasa sangat. tapi condition tv 29" tu masih baru sgt... tnya kedai repair tv, nak RM180. ops! masa tu tunggu la dulu... nak tnya yg jiran kat rumah ni, katanya dia boleh repair alat2 eletrik. kawan2, mesti dpt murah sket. harap2 jgn ler cekik leher kawan setaman...