Friday, January 23, 2009

Balik kampung...

Mlm ni cengko nak balik kg la, coz' cuti Raya Cina (26 & 27hb. Jan '09). Dah lama xbalik sejak dari Raya Puasa lepas. Raya Haji dok melepak kat BSP jer. Tengok la camana karang... kalau larat lepas Isyak terus bertolak. Agak2 dalam pukul 3...4 pagi sampai la kat KK tu. Kalau xlarat, alamatnya tidur la dulu barang sejam dua. Dalam pukul 2...3 baru start travelling menyusur ELITE, masuk LDP ikut Exit Damansara, dari Bandar Utama hala ke MRR2, terus ke tol Gombak di Highway Karak menuju tol Bentong.

Dari bandar Bentong tuju pula ke Raub dan melalui simpang ke Ulu Dong terus ke Kuala Lipis. Bergerak ke Merapoh seterusnya ke Gua Musang. Isi minyak kejap, topup tank BGM### dalam RM20...RM30. Nak rileks kejap ke, apa2 ke boleh la kat GM ni. Settle semua, bergerak ke Kuala Krai. Biasa2 dalam sejam setengah sampai la kat KK tu. Paling cepat cengko pernah henjut 45 minit (speedo tunjuk 130-140... hehehee). Kecut gakk weh...

Sampai sana, boleh la cari gerai nasi berlauk @ nasi kerabu. Lama dah xmakan nasi berlauk ori Klate... nyummm...

Tu hometown wife cengko. home town cengko kat TM nun, dalan setengah jam perjalanan dari KK. Dekat jer. Kalau ikut shortcut lagi cepat. Tapi be carefull...!!! Cow crossing (not Zebra Crossing).

No comments: