Thursday, September 2, 2010

Bersejuk-sejuk d'Cameron Highlands, 31 Julai 2010

Cerita lama baru update...

31 Julai 2010, Cengko bawa family gi jalan2 cari sejuk di Cameron Highlands. Saja tempah Rumah Peranginan Persekutuan kat sana, RM25 je utk 2 hari 1 mlm - pegi. Ok la kan, bilik mmg besar gedabak & amat selesa bagi Cengko 3 beranak. Kawasan tu mmg damai & best utk hilangkan tension, sunyi & ada privacy.













Berjalan sakan di Pekan Brinchang, Tanah Rata & Kea Farm sambil menjamu mata tengok2kan sayur segar, strawberi & segala macam mak nenek kat CH tu. Kebetulan malam minggu kat Brinchang tu ada pasar malam, apa lagi... zap ke sana lepas Maghrib. Malam kat situ sejuk yg amat ditambah lagi dengan hujan agak lebat, alahai sejuk giloos. Beli apa yg patut, tapau & 'rembat' kat bilik... syiiook woo. Masuk selimut, terus 'ilang'.



























Tengahari Ahad, bertolak balik ke BSP selepas check-out & sampai lebih kurang 4.30 pm.
*Percutian singkat tapi best.
**Ann, lain kali boleh lagi.

# Berderak sakey musim2 coti niii...

4 comments:

MIZZOU said...

tuan...lama tak update blog....busy ke kat tempat baru???

cengko said...

hahaa... paham2 ler. masuk2 jer dah pekena 2 tender & 1 pelupusan aset. ni br jer dilantik jadi urusetia tender yg ke-3.

keje2 harian & meeting xtermasuk lagi tu...

HazlisaNoor said...

ingatkan gi cameron time bulan posa..rupanya entry lambat update ek..tak sempat nak order strawbery coklat

cengko said...

ieja, hahaa. skang ni xbrapa sempat la nak update...